sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kivuista, päivärytmistä ja kuntoutustavoitteista

Viides päivä Jorvissa menossa ja olo on erinomainen. Kuten kirurgini oli minua varoitellut, ensimmäinen vuorokausi meni sillä tuntemuksella, että olisin jäänyt jyrän alle ja nukuinkin suurimman osan siitä ajasta. Kipulääkitystä on ollut riittävästi, ja korkeimmillaan kiputuntemukseni on ollut 4/10. Dreeneistä, verikokeista ja muista pistoksista en ole jaksanut juurikaan välittää, koska olin tottunut niihin jo syöpähoitojen aikana. Selkä vaivasi kahden yön ajan puutumisellaan, ilmeisesti johtuen yhdeksän tunnin makuusta leikkauspöydällä.

Aikaa olen kuluttanut lukemalla, seurustelemalla huonetovereiden kanssa, bloggaamalla, facebookissa roikkumisella ja katselemalla tietokoneesta TV-ohjelmia ja elokuvia. Herään yleensä noin klo 6, jonka jälkeen klo 7-10 on aamupala, suihku, ja lääkärikierto. Klo 11 onkin sitten jo lounas. Iltapäivä menee em. puuhissa ja päivällinen on klo 16. Iltapala on noin klo 19. Klo 22 aikoihin valot sammutetaan ja rupean nukkumaan. Kuten edellä mainitusta on havaittavissa, täällä syödään koko ajan. Annokset ovat runsaita ja ruuan maku on ok. Karkkia, leivoksia tms. lihottavaa ei ole lainkaan tehnyt mieli, kun juuri pääsin eroon vyötärölle kertyneistä liikakiloista.

Asetin itselleni alusta alkaen joka päivälle uuden tavoitteen, ja olen ne pystynyt saavuttamaan. Toisena päivänä pääsin hoitajien tukemana sängystä ylös nousemaan, vaikka taju meinasi lähteä. Kolmantena päivänä pääsin kävelemään wc:n ja suihkuun. Neljäntenä päivänä kävelin 4 x 10 metriä yleiseen ruokatilaan ruokailemaan. Tänään aion kävellä ympäri osastoa ja huomenna aion lähteä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti